• Szeged város - 2014
  Kothencz János önkormányzati képviselő
 • Szeged Város
  Kothencz János önkormányzati képviselő
 • Szeged Város
  Kothencz János önkormányzati képviselő
 • Szeged város
  Kothencz János önkormányzati képviselő

Utcafórum Öreg-Rókuson – Kothencz Jánossal, Kalmár Ferenccel és Haág Zalánnal

Utcafórum Öreg-Rókuson – Kothencz Jánossal, Kalmár Ferenccel és Haág Zalánnal
Öreg-Rókus számos problémáját meghallgatták és megoldást ígértek a Fidesz-KDNP-L.É.T. politikusai hétfőn este a Hunyadi téren.
Mintegy kéttucatnyi érdeklődő gyűlt össze a Hunyadi téren, hogy meghallgassa Kothencz János polgármesterjelölt és Haág Zalán képviselőjelölt programját, illetve elmondja véleményét a körzet problémáiról. A fórumon részt vett Kalmár Ferenc is, aki az elmúlt húsz évben képviselte a rókusiakat a Torony alatt.

Haág Zalán elmondta, hogy eddig idén 4 millió forintot fordítottak Öreg-Rókusra egyéni képviselői keretből és általános fejlesztési keretből, melyet utak aszfaltozására, kátyúzásra és a Klapka téri, szabadtéri fitneszközpont létrehozására szolgál.

Kothencz János polgármesterjelölt és Haág Zalán képviselőjelölt beszéltek városrészi programjukról. A Klapka tér teljes rekonstrukciója és játszótérfejlesztése mellett szerintük számos rókusi utca rekonstrukciója szükséges, első helyen a Hétvezér utcát, valamint a Tavasz utca Hunyadi téri szakaszát és az Öthalom utcát említették.

Hozzátették: a csapadékvíz-elvezetést meg kell oldani a Zákány utca Bodzafa és Tavasz utca közötti szakaszán, és szükségesnek ítélték a csatornalefolyókat karban tartását Rókuson. A körzet járdáinak felújítását és a csapadékvíz-elvezetés megoldását kiemelt feladatként jelölték meg.  

 Megígérték, hogy megoldják a Párizsi körút 25. problémáját (udvari romos melléképület bontása, az ott élők más városrészben történő elhelyezésével).

Ugyancsak szükségesnek ítélték a Hunyadi tér 3. sz. ingatlan sorsának rendezését, ahová Kalmár Ferenc hívására el is sétáltak a jelenlévők.

A fórumon szó esett még az elhanyagolt ingatlanok parlagfűirtásáról, a Hunyadi térre hordott szemét állandóan visszatérő gondjáról és utóbbival összefüggésben a polgárőrség és a rendőrség láthatóbb jelelnlétéről, mely az emberek biztonságérzetét is javítani tudná.

Forrás: vtvszeged.hu