• Szeged város - 2014
  Kothencz János önkormányzati képviselő
 • Szeged Város
  Kothencz János önkormányzati képviselő
 • Szeged Város
  Kothencz János önkormányzati képviselő
 • Szeged város
  Kothencz János önkormányzati képviselő

Kothencz: Emberközpontú városvezetésre van szükség

Kothencz: Emberközpontú városvezetésre van szükség
A Fidesz-KDNP és a L.É.T. szegedi polgármesterjelöltje olyan városvezetést szeretne, melynek a középpontjában az ember és a törődés van.
Kothencz János a GEMMA Szociális Szolgáltató Központ- Fejlesztő Iskola tanévnyitóján, hétfőn, Szeged-Szőregen elmondta: a tanévnyitó lehetőséget adott arra, hogy mindenki átgondolja felelősségét azokért, akik a leginkább rászorulnak. Az intézményben huszonnégy, 6 és 23 év közötti súlyosan halmozottan sérült gyermeket tanítanak.

Kothencz János arról is beszélt az MTI-nek, hogy ha megválasztják polgármesternek, az iskolát és szociális nappali ellátást is működtető alapítvány új épületkomplexumba költözhet, valamint biztosítják számukra a teljes körű szolgáltatásokhoz való hozzájutást; legyen az akár étkeztetés vagy a fejlesztéshez szükséges eszközök. “Azon vagyok, hogy mindazokat, akik szolidaritásra, törődésre szorulnak, komolyan vegyük” – fogalmazott.

A GEMMA Szociális Szolgáltató Központ- Fejlesztő Iskola önkéntes szerveződéssel, szülők és gyógypedagógusok által kelt életre a Szivárvány Alapítvány égisze alatt 2010-ben. Az alapítvány egy régi szőregi iskolaépületet vehetett birtokba, melyet az igények szerint átalakítottak, de mostanra kinőtték, hiszen a nappali ellátás mellett – amely szintén 24 ember befogadására alkalmas -, már fejlesztő iskolát is létrehoztak. Itt súlyosan halmozottan sérült, 6 és 23 év közötti gyermek komplex fejlesztését tudják megoldani. A hatfős csoportokban, heti 20 órában foglalkoznak a fiatalokkal. Minden hatfős csoportban 5 fős szakképzett munkacsoport látja el a fejlesztési, gondozási feladatokat. Fejlesztő felkészítést heti 8 órában az a gyermek kaphat, akinek a heti 20 órás iskolai képzés megterhelő lenne.

Forrás: hirado.hu