• Szeged város - 2014
  Kothencz János önkormányzati képviselő
 • Szeged Város
  Kothencz János önkormányzati képviselő
 • Szeged Város
  Kothencz János önkormányzati képviselő
 • Szeged város
  Kothencz János önkormányzati képviselő

Erősödő viták a miskolci baloldalon

Erősödő viták a miskolci baloldalon
Önkormányzat 2014. Kövér László Szegeden azt mondta, a tavaszi eredményekhez hasonló sikert hozhat majd az októberi szavazás.
A tavaszi eredményekhez hasonló sikert hozhat az októberi önkormányzati választás – jelentette ki Kövér László fideszes házelnök Szegeden. Miskolcon továbbra is áll a bál Pásztor Albert baloldali támogatása körül, a mellette való kiállás miatt az Együtt elnöksége leváltotta helyi elnökét.

„Az ország nagy részében a hivatalban levő polgármestereink, képviselőink meg tudják őrizni pozíciójukat. Persze lesz, ahol veszíteni fogunk, de olyan is, ahol a váltás a mi javunkra történik. Remélem, ilyen lesz Szeged is” – fogalmazott Kövér László, a Fidesz-KDNP és a Lakótelepi Emberek Érdekképviseleti Társulása (LÉT) szegedi kampánynyitó és jelöltbemutató rendezvénye előtti sajtótájékoztatóján. A városban a LÉT elnöke, Kothencz János a polgári oldal polgármesterjelöltje.

Kövér szólt arról is, olyan városvezetőket érdemes választani, akik a következő három és fél évben partnerei lesznek annak a kormánynak, amelynek politikája elnyerte az emberek bizalmát. „Nem egy semmirevaló, bukott politikai oldal utolsó végvárát, hanem egy olyan városvezetést érdemes választani, amely partnere tud lenni annak a kormánynak, amely az elmúlt négy évben bizonyította: jó úton halad” – fejtegette. A Fidesz választmányi elnöke hozzáfűzte: legyen Szeged is olyan, amilyenné az ország kezd válni. Az eddigi helyi önkormányzati választásokat a Fidesz szempontjából kemény diónak minősítette, ezért úgy véli, a városban a pártnak másként kell politizálnia, mint eddig. Utalt arra, miközben az ország döntő többsége más irányt vett, Szegedet nem sikerült polgári útra téríteni. Ezért a Fidesznek minden embert meg kell keresnie, hogy elnyerje a bizalmukat. Erre szerinte Kothencz János a legalkalmasabb jelölt.   

Kothencz a programjával kapcsolatban közölte, abban kiemelten szerepel a szociálpolitika, a gazdaságpolitika, sportpolitika, civil stratégia, ifjúságpolitika és panelfelújítás. Elmondta, a MSZP-s városvezetés soha be nem váltott ígéreteket tesz, és látványberuházásokról beszél, miközben a város egyharmada lakótelepeken él.

Eközben Miskolcon újra áll a bál a független Pásztor Albert baloldali támogatása kapcsán. Az Együtt-PM országos elnöksége Pásztor további támogatása miatt leváltotta a helyi elnökét, Iván Tamást. Etikai eljárást is kezdeményeztek a politikus ellen, aki viszont továbbra is Pásztort támogatja. A Fidesz frakcióvezetője, Kiss János azt mondta, az Együtt-PM a választási kampány kezdetére megtagadta a baloldal támogatottját.
Győrött Borkai Zsolt, a Fidesz–KDNP polgármesterjelöltje két nap alatt összegyűjtötte, és tegnap leadta az ajánlói aláírásokat.

Forrás: magyarhirlap.hu