• Szeged város - 2014
  Kothencz János önkormányzati képviselő
 • Szeged Város
  Kothencz János önkormányzati képviselő
 • Szeged Város
  Kothencz János önkormányzati képviselő
 • Szeged város
  Kothencz János önkormányzati képviselő

Munkahelyteremtésről beszélt Kothencz János és Varga Mihály Szegeden

Munkahelyteremtésről beszélt Kothencz János és Varga Mihály Szegeden
A Fidesz-KDNP és a L.É.T. (Lakótelepi Emberek Érdekképviseleti Társulata) szegedi polgármesterjelöltje  Varga Mihály nemzetgazdasági miniszterrel közösen tartott helyi gazdasági fórumot 2014. szeptember 19-én, pénteken.
Előtte a sajtótájékoztatón elhangzott: Kothencz János legalább 200 milliárd forintot elérő fejlesztést szeretne megvalósítani Szegeden a kis-, a közép- és a nagyvállalkozók bevonásával, illetve az egyetemmel és a civil szervezetekkel együttműködésben.B. Nagy László, szegedi országgyűlési képviselő, Kothencz János szegedi polgármesterjelölt,Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter

A túlnyomó részben megváltozott munkaképességű embereket foglalkoztató, állami tulajdonú SZEFO Zrt.-nél divatáru-készítési feladatra várják szombattól a munkavállalók jelentkezését - közölte Kothencz János polgármesterjelölt.  Elmondta: azért kíván polgármesterként dolgozni, hogy a SZEFO példája csak egy legyen a többi kis- és középvállalkozás között, és ehhez mindenben támogató mikrokörnyezetet szeretne biztosítani megválasztása esetén. Hozzátette: hétezer tartós munkahely létesítését szeretné megvalósítani két választási ciklus alatt, a kis- és középvállalkozások munkahelyteremtő fejlesztéseinek kiemelt támogatásával, különös tekintettel a pályakezdő fiatalokra és a munkanélküliekre.

A Varga Mihály nemzetgazdasági miniszterrel közösen tartott helyi gazdasági fórumon a résztvevők Szeged és térségének gazdasági lehetőségeiről, a Kormány és a térség együttgondolkodásáról és a közös célokról egyeztettek. A megbeszélésen kiemelt hangsúlyt kaptak a lakosságot közvetlenül érintő devizahiteles problémák és a munkahelyteremtés kérdései is.


MTI/MCOnet

Képek: szegedma.hu