• Szeged város - 2014
  Kothencz János önkormányzati képviselő
 • Szeged Város
  Kothencz János önkormányzati képviselő
 • Szeged Város
  Kothencz János önkormányzati képviselő
 • Szeged város
  Kothencz János önkormányzati képviselő

Kothencz János: 'Van mit ünnepelni'

Kothencz János: 'Van mit ünnepelni'
A választást értékelő beszédében a Fidesz szegedi polgármesterjelöltje, Kothencz János gratulált minden politikai riválisának, köztük Botka Lászlónak is.  

Kothencz János a polgármesteri székért vívott küzdelemben a második helyen végzett Szegeden az október 12-i választáson. Hangsúlyozta: megtettek mindent, amit csak lehetett, tizenkét év terhe volt a vállán, hiszen az elmúlt tizenkét évben nem tudott a jobboldal előrébb lépni Szegeden, és ez az elmúlt három hónapban sem tudott változni, bár mindent igyekeztek megtenni. Ennek ellenére nyertesnek érzi magát, hiszen saját választókörzetét, Tarjánt "magas szavazatkülönbséggel hozta el" - fűzte hozzá. Ez annak köszönhető, hogy az eddig végzett munkája a L.É.T.-tel meghálálta magát: „még mindig azt gondolom, hogy a legjobb politikai tőke, az maga a munka".   

"Van mit ünnepelni, hiszen egy új lehetőség kapujában állunk (...), és ezt a lehetőséget úgy hívják, hogy megújulás; mindenkinek azt kívánom, hogy mérje fel a jelentőségét annak, hogy hogyan lehet új alapokat létrehozni egy olyan felépítményhez, amely nem homokra, hanem sziklára épülhet” - mondta Kotencz János. Beszédét vastaps fogadta a Megyeháza épületében.A Fidesz szegedi polgármesterjelöltje, Kothencz János

Kothencz János beszédét vastaps fogadta a Megyeháza épületében

Kothencz János a Faceboook oldalon az alábbiakat tette közzé:

Kedves Barátaim!
Hálás szívvel köszönöm mindenkinek a szavazatát, aki megtisztelt a bizalmával. Köszönöm, hogy Tarjáni körzetemben meggyőző fölénnyel nyerni tudtam. Köszönöm az önkéntesek, a segítők és támogatók munkáját! Hihetetlen teljesítmény van mögöttünk!

Csüggedni a végeredmény láttán sincs okunk, hiszen tizenkét hét tisztességes munkája nehezen tudta volna legyőzni tizenkét évnyi lemaradásunkat.
De ahogyan én négy év alatt meg tudtam fordítani a saját körzetem, ugyanúgy képesek lehetünk a többi körzetben is elérni a ma még lehetetlennek tűnő győzelmet.
Ehhez azonban elöször magunknak kell változnunk, kedves jobboldali barátaim!
Ma lezárult egy szakasz az életünkben. Holnaptól kezdjük a munkát! A megújulás nem várhat, a célunk a következő választás!
Még egyszer köszönök mindent! Ígérem, nem hagyjuk el egymást! Ezt a közösséget őrizni kell és én nem csak megőrizni akarom, hanem tovább építeni!
Ölelek mindenkit!
Kothencz János


MTI/MCOnet
Fotó: szegedma