• Szeged város - 2014
  Kothencz János önkormányzati képviselő
 • Szeged Város
  Kothencz János önkormányzati képviselő
 • Szeged Város
  Kothencz János önkormányzati képviselő
 • Szeged város
  Kothencz János önkormányzati képviselő

Kothencz János is részt vett a Csongrád megyei vállalkozói fórumon

Kothencz János is részt vett a Csongrád megyei vállalkozói fórumon
Kothencz János, a Fidesz-KDNP és a L.É.T. (Lakótelepi Emberek Érdekképviseleti Társulata) polgármester-jelöltje részt vett 2014. szeptember 17-én a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, a VOSZ Csongrád Megyei Szervezete, valamint a KAVOSZ Zrt. által szervezett országos fórumsorozat Csongrád megyei rendezvényén.
Az esemény fókuszában a kis- és középvállalkozások finanszírozása áll: Uniós pályázatok 2014-2020 közötti időszakban és a Széchenyi Kártya Program kedvező hitellehetőségei a KKV-k számára. A Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Székházában megrendezett eseményen részt vett többek között Krisán László, a KAVOSZ Zrt. vezérigazgatója, Nemesi Pál, a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke, valamint Szakács József, a VOSZ Csongrád Megyei Szervezetének elnöke.Kothencz János, a Fidesz-KDNP és a L.É.T. (Lakótelepi Emberek Érdekképviseleti Társulata) polgármester-jelöltje

A köszöntő után az első beszéd Kothencz Jánosé volt. A Fidesz–KDNP–L.É.T. Közös jelöltje azt mondta, szegediként, törődést vállalni kívánó polgármesterjelöltként van most itt. „Pontosan tudom, milyen ötről a hatra jutni!” – jegyezte meg Kothencz, aki azt is mondta, egy település jövője azon múlik, hogy a vállalkozók egy forintból hogyan tudnak tízet, húszat csinálni.

– Hétezer regisztrált munkanélküli van Szegeden és legalább kétszer, de inkább háromszor ennyi a nem regisztrált munkanélküli. Épp ezért elengedhetetlen a munkahelyteremtés – hangsúlyozta Kothencz János. A polgármesterjelölt partnerként tekint a szegedi vállalkozásokra, hiszen, mint mondta, velük lehet újjáépíteni a várost. Ehhez a folyamathoz viszont a kormánnyal való együttműködés is szükséges.

Rákossy Balázs európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkárként a frissen megkötött partnerségi megállapodásról, valamint az az alapján fölhasználható 12 milliárd forintos keretösszegről beszélt.Az államtitkár beszámolóját Krisán László, a KAVOSZ Zrt. vezérigazgatójának a Széchenyi Kártya Program részleteiről tartott tájékoztatója követte.


Forrás: csmkik.hu
Képek: szegedma.hu