• Szeged város - 2014
  Kothencz János önkormányzati képviselő
 • Szeged Város
  Kothencz János önkormányzati képviselő
 • Szeged Város
  Kothencz János önkormányzati képviselő
 • Szeged város
  Kothencz János önkormányzati képviselő

Kothencz János is jelen volt a szegedi Felsőoktatási-Ipari Együttműködési Központ bejelentésén

Kothencz János is jelen volt a szegedi Felsőoktatási-Ipari Együttműködési Központ bejelentésén
A Nemzeti Innovációs Hivatal elnökhelyettese, Korányi László a jelentette be, hogy Felsőoktatási-Ipari Együttműködési Központot (FIEK) hoznak létre Szegeden.
Korányi László az új intézmény kialakításáról a Szegedi Tudományegyetem Regionális Tudástranszfer és Szolgáltató Központ épületében tartott sajtótájékoztatón elmondta, a sikeres nemzetközi minták alapján megálmodott FIEK célja, hogy a kutatók és a vállalkozások fizikálisan is egymásra találjanak, a kutatási eredményekből iparilag, kereskedelmileg használható termékek, szolgáltatások jöjjenek létre. Kothencz János, Fidesz-KDNP és a L.É.T. (Lakótelepi Emberek Érdekképviseleti Társulata) szegedi polgármesterjelöltje

Szeged fontos egyetemi központja Magyarországnak, ahol világszínvonalú kutatások zajlanak, de kis- és középvállalkozások innovációs hajlandósága elmarad emögött. A tervezett központ célja, hogy összehozza ezt a két világot - hangzott el a tájékoztatón, amelyen Kothencz János, Fidesz-KDNP és a L.É.T. (Lakótelepi Emberek Érdekképviseleti Társulata) szegedi polgármesterjelöltje is jelen volt.

Kothencz János üdvözölte a tervezett fejlesztést, illetve a Szegedi Tudományegyetem részvételét a kezdeményezésben. Mint mondta, Szeged gazdaságának fejlődése és munkaerő-piaci adatok javítása szempontjából kiemelt fontosságú, hogy az egyetemi tudásbázis segítségével előrelépjenek, bővüljenek a helyi kis- és középvállalkozások.
Szegedi Tudományegyetem, Felsőoktatási-Ipari Együttműködési Központ
A kezdeményezés hatására az ipar oldaláról megjelenő igények az egyetemi képzésbe is bekerülhetnek, így a gyakorlatorientált képzésben gyakorlati problémákat is megismerhetnek a hallgatók.  Szabó Gábor rektor szerint különösen a doktori képzés esetében lehet ideális műhely a Felsőoktatási-Ipari Együttműködési Központ, mert jelenleg kevés az ipari területen dolgozó PhD-s.

Mint kiderült, néhány hónapon belül elindulhat a központok létrehozása, amelyet Európai Uniós támogatásból valósítanak meg.


Forrás: szegedTV, Szegedi Tudományegyetem

-kt-