• Szeged város - 2014
  Kothencz János önkormányzati képviselő
 • Szeged Város
  Kothencz János önkormányzati képviselő
 • Szeged Város
  Kothencz János önkormányzati képviselő
 • Szeged város
  Kothencz János önkormányzati képviselő

Kothencz János interjú a szegedi Városi TV-ben

Kothencz János interjú a szegedi Városi TV-ben
A panelházakban lakók rezsiköltségeinek tényleges csökkentése érdekében megfogalmazott javaslataikat adta át a Parlamentben a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium államtitkárának Kothencz János.  A polgári oldal polgármesterjelöltje a Városi Televíziónak ennek kapcsán adott interjút.
Interjújában kitért rá: egy felelős városvezetésnek törődnie kell a lakosokkal. Véleménye szerint a lakossági terheket csökkenteni kellene, ennek pedig egyik fontos eleme, hogy az energetikai felújítások ne igényeljenek lakossági önerő-hozzájárulást. Mint kiderült, a szaktárca államtitkára nyitottan fogadta javaslataikat, amelyből remélik, hogy minél hamarabb törvénymódosítás születhet. Kothencz János, a Fidesz-KDNP és a L.É.T. Egyesület szegedi polgármesterjelöltje


Kothencz János polgármesterjelölt többek között elmondta: fő célkitűzésük, hogy a kis-,közepes és nagyvállalkozók, az egyetem és a civil szervezetek pályázatainak hatékony támogatásával, velük együttműködésével minimum 200 milliárd nagyságrendet elérő fejlesztés valósuljon meg. A diákok közétkeztetéséről is beszélt: jó minőségű ételekkel szeretnék bevezetni a Mintamenza Programot az általános és középiskolás diákok esetében is.


Hozzátette: egy szakértő, professzionális csaptattal dolgozik, mögötte áll  a kormányzó párt és ez nagyon fontos a most következő, jelentős fejlesztéseket ígérő  európai uniós ciklusban. Míg Botka László jelenlegi városvezető mögött nem áll semmi, így ha ő marad Szeged polgármestere, jelentős lemaradásra kell számítani, és a beruházások tovább odázására.


vtvszeged/mconet