• Szeged város - 2014
  Kothencz János önkormányzati képviselő
 • Szeged Város
  Kothencz János önkormányzati képviselő
 • Szeged Város
  Kothencz János önkormányzati képviselő
 • Szeged város
  Kothencz János önkormányzati képviselő

Csökkentené a panelrekonstrukciók terheit Kothencz János és B. Nagy László - Interjú

Csökkentené a panelrekonstrukciók terheit Kothencz János és B. Nagy László - Interjú
Kothencz János, a Fidesz-KDNP és a L.É.T. Egyesület szegedi polgármesterjelöltje,  B. Nagy László, szegedi országgyűlési képviselővel Szabó Zsolt fejlesztés- és klímapolitikáért, valamint kiemelt közszolgáltatásokért felelős államtitkárnak átadták javaslatcsomagjukat a Parlamentben.
Az átnyújtott javaslat szerint a belső panelrekonstrukció - amely a választási programom részét is képezi - nem kerül majd teherként a lakossági önerő részére. A közös költség ugyanis a közelmúltban drasztikusan megemelkedett Szegeden, ugyanis a jelenlegi városvezetés - véleményem szerint elhibázott módon - önerőre terhelte a felújítással járó költségvetést, és ez a közös költségbe lett beépítve. Ez mérhetetlen terhet ró főként a nyugdíjasokra, az idős embertársainkra,  családosokra... - nyilatkozta Kothencz János az Országgyűlésben.

 
Interjú Kothencz Jánossal, a Fidesz-KDNP és a L.É.T. Egyesület szegedi polgármesterjelöltjével a ParlamentbenHozzátette: Az elmúlt időszakban több ezer szegedi embertársam osztotta meg velem a véleményét, és sokan szeretnék, ha a felújítások úgy történnének meg, hogy azok ne emeljék a közös költséget. A kormányzat ugyanis üdvözlendő módon csökkentette ugyan a rezsit, de ennek a jótékony hatása mégsem érezhető kellőképpen.


Ezért is fontos, hogy Szegednek olyan városvezetése legyen, amely mindenhol, itt az Országgyűlésben is érvényesíteni tudja a szegedi emberek érdekeit. A jelenlegi városvezetés mögött már semmi nem áll ehhez, míg mögöttem egy kétharmados kormánypárt áll - fejtette ki interjújában a polgármesterjelölt.Interjú a Parlamentben B. Nagy László szegedi országgyűlési képviselővelB. Nagy László, szegedi országgyűlési képviselő hozzátette: Szegeden a tömbházakban élők problémáit is szeretnék megoldani többek között az energetikai fejlesztésekkel, a rezsicsökkentéssel és a hitellel rendelkezők sorsának a rendezével. "A szegedi polgármesterjelölt, Kothencz János is jól ismeri ezt a területet: nem elég a házakat becsomagolni, a 20-30-40 éve épített házak teljes rekonstrukcióját meg kell valósítani mégpedig úgy, hogy a benne lévő lakosok terheit ne növelje".


A Fidesz szegedi országgyűlési képviselője elmondta: "A Szabó Zsolt államtitkárnak átadott javaslatokkal úgy gondolom, hogy a a 2014-2020-as európai uniós fejlesztési ciklusban megvalósulhat az, hogy a panelek lakóinak ne kelljen hozzájárulni ahhoz, hogy európai színvonalú, energiatakakos lakásokban éljenek. Szeretnénk már az őszi parlamenti ciklus legelején jelezni az ágazat szereplőinek, hogy a pályázatok kiírásánál ebben gondolkodjanak".
MCOnet