• Szeged város - 2014
  Kothencz János önkormányzati képviselő
 • Szeged Város
  Kothencz János önkormányzati képviselő
 • Szeged Város
  Kothencz János önkormányzati képviselő
 • Szeged város
  Kothencz János önkormányzati képviselő

Bölcsődék számára milliárdok érhetők el

Bölcsődék számára milliárdok érhetők el
Bölcsődei Tájékoztató Napot tartottak az Ágota Kulturális és Közösségi Központban, melyen Kothencz János, az ÁGOTA Alapítvány alapítója hangsúlyozta, hogy nem lehet elégszer elmondani, ami a gyermekek javát szolgálja.
A bölcsődei ellátás rendszerének átalakulása 2018 végén zárul le, a tájékoztató napon a résztvevő az új rendszer alappilléreit ismerhették meg, valamitn hasznos tanácsokat is kaptak. Több milliárd forint hazai és uniós forrás áll rendelkezésre a régi épületek felújítására, új intézmények kialakítására, illetve munkahelyi bölcsődék létesítésére. Kothencz János szerint közös feladat, hogy a gyermekekért egymásra találjon fenntartó, a jogalkotó, a közös jó szándék.


Kothencz János a Bölcsődei Tájékoztató Napon hangsúlyozta, hogy nem lehet elégszer elmondani, ami a gyermekek javát szolgálja - forrás: szegedma.hu
Kothencz János a Bölcsődei Tájékoztató Napon hangsúlyozta, hogy nem lehet elégszer elmondani, ami a gyermekek javát szolgálja


Az új rendszer szerint 2018 végéig kötelező megszervezni minden olyan településen a bölcsődei szolgáltatást, ahol negyvennél több 3 év alatti gyermek él, vagy legalább 5 család igényli a szolgáltatást. Munkahelyi bölcsődét nem csak nagyvállalatok hozhatnak létre, önkormányzatok, kórházak is igényelhetnek támogatást, melynek keretét hamarosan megduplázzák. Továbbá a szolgáltatás teljes működési költsége elszámolható a társasági adóból.


/T.D.