• Szeged város - 2014
  Kothencz János önkormányzati képviselő
 • Szeged Város
  Kothencz János önkormányzati képviselő
 • Szeged Város
  Kothencz János önkormányzati képviselő
 • Szeged város
  Kothencz János önkormányzati képviselő

Becsey Zsolt helyettes államtitkár Kothencz Jánossal együtt beszélt a szegedi fejesztések jövőjéről

Becsey Zsolt helyettes államtitkár Kothencz Jánossal együtt beszélt a szegedi fejesztések jövőjéről
Becsey Zsolt Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közlekedésért felelős helyettes államtitkára a Kothencz Jánossal, a Fidesz-KDNP és a L.É.T. Egyesület szegedi polgármesterjelöltjével közösen tartott sajtótájékoztatót hétfőn Szegeden.
Előrehaladott tárgyalások folynak a magyar és a szerb közlekedési és rendőri hatóságok között a régi röszkei átkelőhely jövő tavaszi megnyitásáról - mondta Szegeden Becsey Zsolt. Az átkelő üzembe helyezése a város tehermentesítése szempontjából nagyon fontos, jelentősen csökkenthetné a határon kialakuló torlódást.Szintén a nyári roham előtt átadhatják az M43-as autópálya Makó és Nagylak közötti szakaszát is – tudatta a helyettes államtitkár. Elkezdődött az 55-ös út rekonstrukciója és a mórahalmi elkerülő szakasz építése.
Kothencz János szegedi polgármesterjelölt, Becsey Zsolt Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közlekedésért felelős helyettes államtitkára
Közölte továbbá azt is, hogy Seszták Miklós miniszter utasította a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt.-t, hogy gyorsítsák föl a szegedi déli Tisza-híd előkészítési, tervezési munkálatait.„Amennyiben a szegedi választópolgárok megtisztelnek bennünket bizalmukkal, a kormányzattal történő hatékony kooperációnak köszönhetően megvalósítjuk ezt a fejlesztést” – jelentette ki Kothencz János.


A polgármesterjelölt a tájékoztatón elmondta: a Fidesz szegedi programját a helybeliek igényei alapján fogalmazták meg, a terveket pedig egyeztették a kormányzattal. A politikus úgy fogalmazott, vállalásaikat a kormány hitelesíti.A polgármesterjelölt tudatta, a szegediek kérésének megfelelően az összes közfeladatot ellátó intézmény – kórházak, iskolák, kormányhivatal egységei – előtt ingyenessé tenné a parkolást, másutt pedig drasztikusan csökkentené a fizetendő díjakat.
Becsey Zsolt Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közlekedésért felelős helyettes államtitkára, tápéi kompközlekedés újraindítása

A tápéi kompközlekedés újraindításáról is tárgyalt Szegeden Becsey Zsolt.  Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közlekedésért felelős helyettes államtitkára azt vállalta, hogy az illetékes tárcáknál is tárgyalásokat folytat, keresik a lakosság számára legjobb megoldást. „Csak hármas összefogással – így az üzemeltető cég, az önkormányzat és a kormányzat – lehet megtalálni a megfelelő megoldást, hiszen mindenkinek megvan a feladata és a felelőssége” – jegyezte meg.


Forrás: szegedma

-csa-