• Szeged város - 2014
  Kothencz János önkormányzati képviselő
 • Szeged Város
  Kothencz János önkormányzati képviselő
 • Szeged Város
  Kothencz János önkormányzati képviselő
 • Szeged város
  Kothencz János önkormányzati képviselő

Az ÁGOTA Alapítvány Játszóháza 2017-ben is várja a gyermekeket

Az ÁGOTA Alapítvány Játszóháza 2017-ben is várja a gyermekeket
Továbbra is változatos, színes programokkal, korrepetálási lehetőségekkel várják a gyermekeket és családokat az ÁGOTA Alapítvány Játszóházában. Kothencz Jánossal, az ÁGOTA Játszóház alapítójával készült interjú.
- Honnan indult a Játszóház?

- A játszóház alapgondolata húsz évvel ezelőtt kezdődött, amikor itt Szegeden a panelek kellős közepén, kifejezetten csellengő gyermekek számára akartunk egy olyan helyet biztosítani, ahol biztonságban lehetnek, játszhatnak, tanulhatnak és nem az utcán kallódnak. A Sólyom utcai ÁGOTA Játszóházat nagyon sokan keresték fel, gyermekeknek, családoknak tudtunk segíteni, hogy adott esetben ne kerüljenek az utcára, vagy akár abban is, hogy a gyermek a saját családjában tudjon felnevelkedni. Közösséget alakítottunk, formáltunk, éveken át küzdöttünk az elszemélytelenedés és a közönyösség ellen. Mára ugyanezen értékek mentén tesszük a dolgunkat, mindössze annyi változott, hogy 2015-ben a Csongor tér 8. szám alatt megnyitotta kapuit Közösségi Házunk és benne a Játszóház.

- 2015 óta új helyen működik a Játszóház. Változtak-e a programok?

- Programjaink célja továbbra is az, hogy igazi működő közösségek, egymást építeni tudó, egymásra odafigyelő gyermekcsoportok alakuljanak ki, akik felnőtt korukban is képesek lesznek egymással szolidárisak lenni. Programjainkba nagyon sok új elem épült be, hiszen megjelent egy új generáció, akiknek az igényéhez alkalmazkodni szeretnénk. Társasjátékok, fejlesztő játékok, ping-pong, csocsó és léghoki asztal várja az ide érkező gyerekeket és családokat, valamint rendszeresen tartunk kézműves foglalkozásokat, zenés tini bulikat, ahol önkéntesek segítik a kulturált szórakozást.

- Januárban újraindult az ÁGOTA Játszóházban a közösségi élet. Mit ajánlana azoknak, akik csatlakozni szeretnének a programokhoz?

- A játszóházban, már a tavalyi évben is rendszeresen tartottak előadást a Szegedi Rendőrkapitányság munkatársai különböző témákban, ezek az előadássorozatok idén is folytatódnak, de ugyanígy jó szívvel ajánlom a korrepetítor tanodánkat is, ahol szaktanárok, szakemberek segítik a tanulást. Januártól ismét lehet táncot tanulni, hiszen Zumba órákra várjuk az ideérkezőket, és a legkisebbeknek babasarkot alakítottunk ki. Jöjjenek el, legyenek a vendégeink!


forrás: szegedma.hu