• Szeged város - 2014
  Kothencz János önkormányzati képviselő
 • Szeged Város
  Kothencz János önkormányzati képviselő
 • Szeged Város
  Kothencz János önkormányzati képviselő
 • Szeged város
  Kothencz János önkormányzati képviselő

Visszalépett Boda József – Kothencz János programját és jelöltjét támogatja

Visszalépett Boda József – Kothencz János programját és jelöltjét támogatja

Szeptember 29-én visszalépett a képviselő-jelöltségtől a 18-as körzetben Boda József. Ahogy a Déli Szó Szegednek kifejtette, megismerte Kothencz János és Német Ferenc választási programját és úgy döntött, visszalép a Fidesz-KDNP és a L.É.T. jelöltje javára.

Boda József jóformán mindenkit ismert Újszegeden, immár 18 éve dolgozik ott, és a 18-as körzetben lakók felkérték, hogy induljon az október 12-i önkormányzati választáson. „A környéken élők a közbiztonság javítását szeretnék, több rablás is történt már idén fényes nappal. Ezen felül úgy látják a környékbeliek, hogy az egész környék el volt hanyagolva, gyakorlatilag az odesszaiakat elfelejtette a városvezetés” – magyarázta Boda József. Boda megismerte Kothencz János választási programját, hogy milyen fejlesztési elképzelései vannak a városrészben, ezért úgy döntött, hogy visszalép a jelöltségtől. „Függetlenként vett nyilvántartásba a választási bizottság, de ahogy megismertem személyesen Német Ferencet, láttam, hogy ő érdemben többet tud tenni ezért a városrészért. Nem célom, hogy elvegyek tőle szavazatot” – magyarázta Boda József.

Újszeged I-es körzetének Fidesz-KDNP-L.É.T.-es önkormányzati képviselőjelöltje úgy fogalmazott, igazi emberi nagyságról tett tanúbizonyságot a visszalépett jelölt, hiszen őt a helybéliek kérték fel. „Sportoló múltamból tudom, mit jelent egy másik fél javára visszalépni. Mélyen megtisztelő, hogy engem támogat Boda József, akiben egy szövetségesre találtam, mindenben segíti a kampányomat” – fogalmazott Német Ferenc. Megjegyezte, mindketten kevesebb mint egy nap alatt gyűjtötték össze az induláshoz szükséges ajánlásokat, ami azt is jelzi, hogy körzet lakóinak nagy az igényük a változásra. „Nézzünk csak szét, itt bőven akad munka, nem újították fel az utakat, járdákat, egyre rosszabb a közbiztonság” – fogalmazott Német Ferenc. Boda József úgy látja, elszigetelődtek egymástól az emberek a 18-as körzetben, nincsenek közösségi terek, nyugdíjasklubok, ezen a helyzeten szerinte a kormánypártok és a L.É.T. jelöltje és Kothencz János tud érdemben változtatni.