• Szeged város - 2014
  Kothencz János önkormányzati képviselő
 • Szeged Város
  Kothencz János önkormányzati képviselő
 • Szeged Város
  Kothencz János önkormányzati képviselő
 • Szeged város
  Kothencz János önkormányzati képviselő

Munkahelyek teremtése is cél Felsővároson

Munkahelyek teremtése is cél Felsővároson

Új munkahelyek teremtését szorgalmazza Szegeden, így Felsővároson is Manga Ákos, a 17-es körzet képviselőjelöltje és Kothencz János, a Fidesz-KDNP és L.É.T. Egyesület polgármesterjelöltje a kerületben.

Országos problémává vált, hogy a munkavállalók nagy része külföldön keres munkát vagy már kinn dolgozik. Szeged sem kivétel ez alól, sokan mennek az országhatáron kívülre dolgozni jobb, biztosabb megélhetést keresve. Kothencz János, a Fidesz-KDNP és L.É.T. Egyesület polgármesterjelöltje csapatával a munkahelyteremtést és a vállalkozói réteg támogatását tűzte ki egyik céljának. Manga Ákos képviselőjelölt a 17-es körzetben az új munkahelyeket elengedhetetlennek tartja. „Különös hangsúlyt kell fektetni a munkahelyteremtésre, mert ez mindennek az alapja. Az önkormányzat ugyan próbálta fellendíteni az idegenforgalmat, vendéglátást, de ha nincs rá fizetőképes kereslet, akkor mit sem ér.
Márpedig ha az nincs, akkor lehet itt bármilyen fesztivál, meg akármilyen és akárhány csillagos fürdő, ha az emberek nem tudják megfizetni, akkor nem fognak elmenni. A legalapvetőbb pont, amire oda kell figyelnünk, az a munkahelyteremtés. Utána jöhet bármi: szépíthetjük a környezetet, lehetnek fesztiválok” – fejtette ki a képviselőjelölt. „Egy település jövője azon múlik, mennyire erős a helyi gazdaság, mennyire tudja szolgálni a helyi vállalkozók érdekeit az önkormányzat a maga intézkedéseivel, mennyire képes segítséget nyújtani. A munkahelyteremtésnek két útja van: a helyi vállalkozók és a kormányzati háttér” – hangsúlyozta Kothencz János.
Ahogy a polgármesterjelölt a terület bejárásakor megfogalmazta: „Elengedhetetlen a munkahelyteremés a körzetben, ezáltal a fiatalok elvándorlásának megakadályozása is biztosítva lesz. Ehhez helyi adókedvezmények, önkormányzati tulajdonú ingatlanok biztosítását vállalja majd a városvezetés” – mondta. Hozzátette, új szemlélettel kell nekilátni a helyi gazdasági környezet alakításához. Szeged és környező városrészeinek gazdasági újjáépítését a helyi vállalkozói réteg megerősítésével, a kormánnyal együttműködve kell kezdeni. Tisztán kell látni, hogy a helyi gazdaság fejlesztése nem oldható meg saját forrásból, ehhez szükséges a kormányzati együttműködés, ami a jelenlegi városvezetésnek – lássuk be – nem megy.