• Szeged város - 2014
  Kothencz János önkormányzati képviselő
 • Szeged Város
  Kothencz János önkormányzati képviselő
 • Szeged Város
  Kothencz János önkormányzati képviselő
 • Szeged város
  Kothencz János önkormányzati képviselő

Ifjúsági Centrum épül Szegeden

Ifjúsági Centrum épül Szegeden
A jövő tavaszra elkészülő Szegedi Ifjúsági Centrum sportpályáknak, szabadtéri színpadoknak, rendezvénycsarnoknak és játszótereknek ad majd helyet.
Az ünnepségen Kiss-Rigó László szeged-csanádi megyéspüspök felidézte, hogy tíz évvel ezelőtt a Szeged-Csanádi Egyházmegye létrehozta a Grosics Akadémiát Gyulán, ahol két nagy köznevelési intézménye is működik. Néhány évvel később az egyházmegye átvette a szegedi NB III-as labdarúgócsapatot, amely feljutott az NB II-be, de a csongrádi megyeszékhelyen nem volt olyan pálya, amely alkalmas lenne ilyen mérkőzések megrendezésére. Ezért a csapat elköltözött Gyulára, amíg Szegeden nem lesz megfelelő infrastruktúra - mondta a püspök.


A Szeged-Csanádi Egyházmegye megbízásából épül a Szegedi Ifjúsági Centrum
A Szegedi Ifjúsági Centrum az egyházmegye által ellátott négyezer állami gondozott gyermek, valamint a saját intézményeiben tanuló 11 ezer diák szabadidős, kulturális és sportrendezvényeinek szolgál majd helyszínül


Gyermek és ifjúságvédelmi feladatainak ellátásához az egyházmegye tulajdonába került az egykori Napfény Kemping, ehhez vásárolt önkormányzati és magántulajdonú területeket, ahol felépül a Szegedi Ifjúsági Centrum. A központ az egyházmegye által ellátott négyezer állami gondozott gyermek, valamint a saját fenntartású köznevelési intézményeiben tanuló 11 ezer diák szabadidős, kulturális és sportrendezvényeinek szolgál majd helyszínül. A 8 ezer férőhelyes stadion mellé három hibrid, fűtött edzőpálya, egy szabvány kézilabdapálya méretű rendezvénycsarnok, három teniszpálya, egy napvitorlával védett grundfoci pálya, gyermek és felnőtt játszótér épül, valamint kialakítanak a sportolókat kiszolgáló öltözőket, továbbá szabadtéri színpadokat, és a kempinghez tartozó 45 szobás, 90 férőhelyes egykori szállóépületet is felújítják.


MTI/T.D.