• Szeged város - 2014
  Kothencz János önkormányzati képviselő
 • Szeged Város
  Kothencz János önkormányzati képviselő
 • Szeged Város
  Kothencz János önkormányzati képviselő
 • Szeged város
  Kothencz János önkormányzati képviselő

Gyurcsányi mélységekben a szegedi MSZP

Gyurcsányi mélységekben a szegedi MSZP

A szegedi jobboldali polgármester-jelöltet mocskoló gyalázatos kiadvánnyal mutatta meg igazi arcát a szegedi MSZP. „Kiadványukban éppen azt mocskolják, akivel együtt kellene működniük az elkövetkezendő években. Ha valóban ezen az erkölcsi szinten áll a szegedi szocialista párt és a jelenlegi városvezetés, úgy nem kívánok azonosulni ezzel. Ilyen színvonalú társaság képviselőjével semmilyen vitában nem vagyok hajlandó részt venni” – indokolta meg Kothencz János, a FIDESZ-KDNP és a L.É.T. szegedi polgármesterjelöltje, miért lép vissza a polgármester-jelölti vitától.  

Kothencz János értékelése szerint „az álbaloldali szocialista párt szándékosan teremtette ezt a helyzetet, amivel megfosztotta a szegedieket attól, hogy a nyilvánosság előtt érdemi vitát folytassunk városunk jelenlegi polgármesterével közös jövőnkről, az előttünk álló tervekről és feladatokról. Úgy, ahogyan azt teljes joggal elvárnák tőlünk az emberek. Botkáék felelőssége, hogy a polgármester-jelölti vitának ezek után sem értelme, sem létjogosultsága nincs” – jelentette ki a jobboldal szegedi polgármesterjelöltje.
A kormányoldal és a Botka-érából kiábrándult civilek támogatását élvező polgármesterjelölt jelzésértékűnek tartja, hogy a valódi baloldali elkötelezettségű embereket képviselő, Szili Katalin vezette Közösség a Társadalmi Igazságosságért Pártja (KTI) sem kíván a polgármester-jelölti vitában részt venni. „Ahogyan az sem véletlen, hogy a KTI nem a jelenlegi városvezetés, hanem az én javamra léptette vissza szegedi polgármester-jelöltjét” – tette hozzá.
A szocialisták szánalmas budapesti kampányprodukciójának némán asszisztáló MSZP-pártigazgató Botka László mögött a hazugságait az őszödi beszédben saját maga leleplező Gyurcsány Ferenc áll, aki alig várja, hogy a levitézlett – most még – szegedi polgármestert mielőbb pártja soraiban láthassa. Szegedet pedig éppúgy kifosztandó prédának tekinti, ahogy az országot gyászos emlékű miniszterelnöksége idején. Ezért félti ennyire a hatalmát Botka László, ezért nem átall legfőbb kihívójukat bemocskoló hazugságkiadványt megjelentetni. Hát ilyen nagy a baj? Ekkora a félelem? Valóban Gyurcsányi mélységekbe kell ahhoz merülni, hogy megvívjuk a választók szavazataiért folytatott versenyt?
„Én bízom a szegediek bölcsességében. Hiszem, hogy mocskolódással, rágalmazással, hazugságokkal nem lehet közel kerülni az itt élők szívéhez és értelméhez. Hiszem, hogy a szegedieket nem megosztani, hanem összefogni kell! Csakis így tudunk egymás felé szeretettel fordulni, csakis így tudjuk városunkat közösen felvirágoztatni. Ez az a cél, aminek érdekében nap-mint nap egyre többen állnak mellénk jobb- és baloldalról egyaránt” – jelentette ki Kothencz János.
A Fidesz-KDNP és L.É.T polgármesterjelöltje hozzátette: „ellenfeleim helyett is elnézését kérek a baloldali értékeket valló emberektől azért a mocskolódásért, amit egy magát baloldalinak nevező párt vezetőitől kellett elszenvedniük. Bár nem az én felelősségem, mégis együttérzek mindazokkal, akik baloldaliként is megbotránkoztak ezen. Mert a szegediek valóban többet érdemelnek!”