• Szeged város - 2014
  Kothencz János önkormányzati képviselő
 • Szeged Város
  Kothencz János önkormányzati képviselő
 • Szeged Város
  Kothencz János önkormányzati képviselő
 • Szeged város
  Kothencz János önkormányzati képviselő

A civilek mellé áll az új városvezetés

A civilek mellé áll az új városvezetés

Szeged hosszú évek óta kormányzati és uniós köldökzsinóron van, nem képes magát eltartani – hívta fel a figyelmet a Rigó utcában tartott lakossági fórumon Kothencz János és Alpár Tibor. A Kálvária tér rehabilitációja és az utak aszfaltozása mellett az itt élők egy emlékhelyet is kialakítanának a városrészben.

A Rigó utcában tartott lakossági fórumot Kothencz János, a Fidesz-KDNP és a L.É.T. által támogatott polgármesterjelölt és Alpár Tibor, Kiskundorozsma-Béketelep-Kálvária városrész-Rókus önkormányzati képviselőjelöltje. A városrészben végrehajtandó feladatok egyike a Cserzy Mihály utcában lévő zsákutca megnyitása, amely a Bakay Nándor utca forgalmának tehermentesítése miatt szükségszerű. A Mura utca csapadékvíz-elvezetésének a problémája is régóta van terítéken a városrészben, illetve az utca melletti raktáraknál lévő közterület átalakítását, rendezését is sokan kérvényezték. A fórum egyik felszólalója a hódmezővásárhelyi Emlékponthoz hasonlóan egy múzeum, emlékhely kialakítását szorgalmazza itt, amely bemutatná például a hortobágyi gulágot és a kommunista terror áldozatai előtt tisztelegne.
A helyiek a rossz infrastruktúrára is panaszkodtak, balkáni útviszonyok uralkodnak a Rigó és a Fűrész utcában, melyet elmondásuk szerint csak az utóbbi hetekben kezdtek el foltozni a munkagépek. „Az itt élők jelezték, hogy a kampánykörutamat útfelújítások kísérték ebben a városrészben is. Örülök, hogy legalább ezt sikerült már elérnünk, és a városvezetést tettekre sarkalltuk.” – mondta el Kothencz János. A Kálvária tér teljes rehabilitációját is célul tűzte ki a polgármesterjelölt, ebben a munkában pedig az itt élő emberek, civilek segítségére is számít. „Rendkívül tevékeny és hasznos munkát végzett az elmúlt időszakban az Élhetőbb Szegedért Egyesület, munkájukat a későbbiekben is segíteni szeretnénk. De nem csak őket, hanem mindazon civil egyesületet, melyeket a városvezetés semmibe vett az utóbbi időszakban.” – hangsúlyozta a polgármesterjelölt. A jelenlévőknek vázolta: összesen hárommillió forintos összegre pályázhat jelenleg a városban lévő, 150-nél is több civil szervezet, amely még jelképesnek sem nevezhető összeg. „A városrészeket, illetve az ott élő embereket lokálpatrióta módon támogató civil szervezetek felkarolása kötelessége lenne egy felelős városvezetésnek.” – hangsúlyozta Kothencz János.